25. jan. 2012

Verdas beste brød...

...etter min smak!


Rugbrød med surdeig som hevar seg over evne.

Det vert utruleg saftig og mjukt
og held seg slik i fleire dagar!

2 kommentarer:

Tove Johansen sa...

Og oppskrifta lyder???

Adjunktista sa...

Surdeig
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
200 gram rugmjøl
4,5 dl lunka vatn

La dette stå og svelle, alt ifrå 1 time til 3 døgn!

100 gram rugmjøl
550 gram kveitemjøl
50 gram brunt sukker
2 ts karvefrø
2 ts salt
2 ts tørrgjær
2,5 fl lunka vatn
Surdeigen
0,5 dl olje

Elt godt, smør deigen inn i olje og la deigen heva lenge....

Lag to runde brød, dryss over mjøl og skjær åtte kutt i brødet.

Steikast ved 180 grader i 40 minutt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...