"Ekte" italiensk pizza...
...var Trapp sitt store ynskje for dagen etter at han var i bursdag i går og fekk verdas beste pizza av naboen! Då måtte eg til å laga nokre tynne, italiensk-look-alike smaksbomber...
Pizzadeig:
1 pakke pizzagjær
1 ts salt
3,5 dl lunka vatn
kveitemjøl
Del deigen i fire og la dei kvila litt før du kjevler dei ut.
Det er mange måtar å starta å fylla pizzaen på.
Her kjem nokre forslag:
Her kjem nokre forslag:
Forslg 1:
Pizzasaus på glas.
Forslag 2:
Del tomater i to og pirk bort kjernene. Legg dei i ein foodprosessor/blender ilag med basilikumblader og knus dei. Du kan godt ta litt maldonsalt oppi også. Legg dette på pizzabunnen.
Forslg 3:
Smør pizzadeigen med Tine Kremost (urter/krydder/pepper)
Forslag 4:
Kombiner forslag 2 og forslag 3.
Etter at du har bestemt deg for korleis du vil starta, må du tenka på kva du likar å ha på. Her kjem nokre forslag:
pepperoni, spekeskinke + blåskimmelost, kyllingkjøt i småbitar, nokre kjøttdeigbitar, champinong, strimler av biffkjøt...
Trapp hadde lyst på pepperoni, så då vart det pizzasaus + pepperoni + ost til dei minste.
I tillegg lagde eg pizza med smøreost, tomater+basilikum, spekeskinke + blåskimmelost og ost.
Eg er så heldig å ha pizzafunksjon på steikeomnen min (juhuu!), og det betyr at pizzaen steiker ved 250 grader i 12 minutt.
Hugs at bunnen skal vera tynn og ha sprø kantar!
På toppen må ein ha litt ost og kanskje litt pizzakrydder...
4 kommentarer:
Tynn italiensk pizza er absolutt favoritten her i huset også....med fyll av det som er i kjøleskapet.
God helg og St Hansfeiring
Takk for det! Her pøsregner det!
Nå må dere snart komme og lage mat til oss :-)
Me kjem om eit par veker!!!
Legg inn en kommentar